2023/2024

Celoštátne kolo SOČ

V dňoch 24. - 26. apríla 2024 sa pod záštitou MŠVVaM SR, ŠIOV, SOŠ Veterinárna NR a SPU NR konal v Nitre 46. ročník celoštátnej prehliadky SOČ, na ktorom v sedemnástich vedeckých odboroch obhajovali svoje práce najlepší súťažiaci zo všetkých krajov.

V odbore 04 Biológia Damian Duchovič z III.B triedy úspešne obhájil prácu na tému Zlepšenie produkcie embryí v laboratórnych podmienkach a získal krásne piate miesto. Katedra zoológie a antropológie Fakulta prírodných vied a informatiky Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre zároveň udelila Damianovi Duchovičovi špeciálnu cenu za odbornú prácu.

V odbore 17 Pedagogika, psychológia, sociológia Oliver Petrovič zo IV.C triedy úspešne obhájil svoju prácu na tému Efekty spánku a športu na zdravie stredoškolákov a získal šieste miesto.

Našim mladým odborníkom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy! Fotogaléria

soc soc soc soc soc

Víťaž Karate Grand Prix Žilina

duchovic24Dňa 4. mája 2024 sa uskutočnila súťaž KARATE GRAND PRIX ŽILINA 2024. V kategórii kumite juniori do 68 kg sa na prvom mieste umiestnil náš Damian Duchovič z III.B.

K úspechu gratulujeme a držíme palce v ďalších súťažiach!

Geografická olympiáda - krajské kolo (kat. E a F)

geg olDňa 16. apríla.2024 sa konalo krajské kolo geografickej olympiády v kategóriách E a F.
Naši študenti si v ňom počínali výborne.
Silvia Kováčiková (II.OG) sa umiestnila na 8. mieste v kategórii F a Matúš Kováč (III.OG) obsadil veľmi pekné 6. miesto v kategórii E.

Gratulujeme a ďakujeme za peknú reprezentáciu našej školy!

Úspechy Lili a Ellie Urbánových

laeNa tanečnej sútaži Showtime Dance získali obe sestry Lili (V.OG) aj Ellie (I.OG) Urbánové prvé miesta v sólo zostave s priamym postupom na European Champions. Lili na tomto šampionáte získala s triom 2. miesto a Ellie v ďalších dvoch skupinových zostavách - disco a scénika - ďalšie dve prvé miesta.
Dievčatá pokračujú v súťažiach takmer každý víkend a tešia za mnohých úspechov!

Srdečne blahoželáme!

Úspechy Ninky Jeseničovej z II.C

ninkaNinka Jeseničová z II.C absolvovala v marci 3 medzinárodné súťaže a oceňovanie najlepších športovcov Nitry za rok 2023.

9. marec 2024 - HUNGARIAN TATAMI KARATE CUP, kde postúpila až do finále a odniesla si zlatú medailu.
15. marec 2024 - z rúk primátora mesta Nitra si prevzala ocenenie Športovec roka 2023.
16. marec 2024 - GRAND PRIX SLOVAKIA - po ťažkých zápasoch ju v postupe za medailovým umiestnením zastavila reprezentantka Ukrajiny, keď zápas skončil 1:1. Ďakujeme za podporu od malého týmu spolužiakov, ktorí ju prišli povzbudiť. Škoda, že sa im medailovým umiestnením nepoďakovala.
24. marec 2024 - GOLDEN BELT SRBSKO, Čačak - pri silnej účasti domácich reprezentantiek Srbska si vybojovala bronzovú medailu a znovu sa postavila na stupienok s tými najlepšími.

Srdečne blahoželáme!
 

Naše zlaté baby

hiphopV dňoch 19. - 21. apríla 2024 sa uskutočnila v Prešove celoslovenská tanečná súťaž Grimmy Dance Cup, kde sa naše baby Zuzanna Pycz (III.A) a Hana Pokorná (VII.OG) s ich HVK HIPHOP formáciou umiestnili na 1. mieste a odniesli si domov zlato!
Srdečne blahoželáme!

Viac fotografií

Úspechy na šampionáte v aerobiku

denk01V apríli 2024 sa v Bratislave uskutočnil šampionát v športovom aerobiku Slovak Aerobic Open, ktorého sa zúčastnilo niekoľko našich studentiek:

Viktória Veľká z III.A získala zlato v kategórii Trio ženy!
Sestry Leyla (IV.OG) a Zayra (II.OG) Denkerové získali striebro v kategórii AG Dance a stali sa tak vicemajsterkami Slovenska!
Lilian Urbánová (V.OG) a Natália Rakusová (III.D) získali 2. miesto v kategórii Junior Dance.
Lilian Urbánová (V.OG) získala tiež 2. miesto v kategórii Trio Junior.
Srdečne blahoželáme!

Kompletné výsledky tu

Dejepisná súťaž českých a slovenských gymnázií

dej sutaz cz skDňa 3. apríla 2024 sa konalo na našej škole krajské kolo Dejepisnej súťaže českých a slovenských gymnázií a náš tím v zložení Samuel Šimanský (I.A), Marek Vojtila (VII.OG) a Patrik Matejka (IV.D) skončil s perfektným bodovým hodnotením na 1. mieste a postúpil na medzinárodné kolo, ktoré sa uskutoční v Chebe. Bodovým ziskom 142 bodov sa náš tím umiestnil v TOP 10 NAJLEPŠÍCH TÍMOV Z ČIECH A SLOVENSKA! V Top 10 je tak 9 českých tímov a náš párovský tím!

Srdečne našim dejepisným nadšencom blahoželáme a za prípravu a koordináciu ďakujeme p. uč. Krištofičinovej.

Fotogaléria

Ocenený Timotej Michalík zo IV.OG

MichalikŽiak Timotej Michalík zo IV.OG bol ocenený primátorom mesta Nitry ako jeden z najlepších športovcov roka 2023.

K oceneniu mu srdečne blahoželáme a v cyklistike prajeme naďalej veľa úspechov!

GO - krajské kolo (kat. Z)

vojtilaDňa 19. marca 2024 sa konalo krajské kolo geografickej olympiády v kategórii Z. Našim študentom sa podarilo dosiahnuť veľmi pekné výsledky. Marek Vojtila (VII.OG) sa umiestnil na krásnom 3. mieste a zabezpečil si tým postup do celoslovenského kola. Ďalší naši súťažiaci: Adam Čáni (VII.OG) a Natan Lacsný (V.OG) sa stali úspešnými riešiteľmi v danej kategórii, z čoho máme tiež veľkú radosť.
Srdečne gratulujeme a Marekovi Vojtilovi držíme palce v celoslovenskom kole!