2016/2017

Blahoželajme si všetci k úspechu :-)

pohar1617scan0108


V školskom roku 2016/2017 sme v predmetových olympiádach
a vedomostných súťažiach všetkých gymnázií Nitrianskeho kraja
získali vynikajúce 2. MIESTO!


Ďakujeme študentom aj učiteľom
za čas strávený prípravou na súťaže a olympiády!




Najúspešnejší žiaci I. - IV.OG

DSC 1249Okresný úrad Nitra, odbor školstva na základe dosiahnutých výsledkov žiakov v okresných kolách predmetových olympiád a postupových súťaží v školskom roku 2016/2017 odmenil najúspešnejších žiakov. Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutočnilo 21. júna 2017 v ZŠ Topoľová v Nitre. Samozrejme, nechýbali medzi nimi naši žiaci:

Družstvo mladých zdravotníkov

Dňa 16. júna 2017 zorganizoval ÚS SČK v Nitre súťaž Družstiev mladých zdravotníkov. Aj tento rok sme sa zúčastnili, no v úplne novom zložení: Matúš (III. OG), Michal (II. OG), Olívia, Oliver a Adam (všetci I. OG). V priestoroch Okresného riaditeľstva HaZZ na Čermáni v Nitre v silnej konkurencii obstáli výborne, perfektne si poradili na 11 stanovištiach s riešením náročných situácií a skončili na výbornom 5. mieste vo svojej kategórii.
Blahoželáme!

DSC 1241 DSC 1249 scan0106

7 kľúčov od pokladu

7klucovodpokladuscan0105Dňa 15. júna 2017 sa konala súťaž družstiev mladších žiakov OG a žiakov ZŠ „7 kľúčov od pokladu“. Tentokrát sa nám nepodarilo siahnuť na víťazstvo, no členovia tímu nováčikov Ela, Martin, Šimon (všetci I. OG), Hanka, Lenka a Matej (všetci II. OG) si akčnú trasu po stanovištiach v Botanickej záhrade pri SPU v Nitre naozaj užili, popri tom prehodnotili postupy, taktiku a stratégie pri plnení úloh a už teraz sa tešia na budúci rok.

Plavecké preteky - mladší žiaci

Dňa 22. júna 2017 pokračovali plavecké preteky pre I. - IV.OG. Prihlásilo sa 26 žiakov, no pre chorobu nastúpilo iba 21 žiakov. V disciplínach jednotlivcov sa žiaci umiestnili nasledovne:

Plavecké preteky - starší žiaci

Dňa 21. júna 2017 sa na našej škole uskutočnili plavecké preteky pre 1. - 3. ročník SŠ. Prihlásilo sa 28 študentov. V disciplínach jednotlivcov sa študenti umiestnili nasledovne:

Úspech v celoslovenskej súťaži

scan0099Naša žiačka Michaela Némešová (III.E) obsadila 1. miesto na súťaži "Garsilaso de la Vega" so svojou vedeckou prácou "Investigación sobre la lateralidad".
Srdečne blahoželáme!

Reprezentant vo volejbale

kilianVolejbalová reprezentácia Slovenska chlapcov U17 (nar. 2001) absolvovala svoju prvú akciu - Turnaj olympijských nádejí v Púchove. Do tímu trénera Erika Gábora sa dostal aj študent IV. OG triedy Michal Kilian a prispel ku konečnému tretiemu miestu Slovákov. V boji o bronz porazili Maďarsko 3:0. Vo finále Česko zdolalo Poľsko 3:2. Michala Kiliana vedú v klube VKP Bystrina SPU Nitra tréneri Daniel Mikušovič, Ľubomír Paška a Ľubica Kráľová.

Jazykový kvet - celoštátne kolo

jk2017V tomto školskom roku sa v "Jazykovom kvete" - súťaže v recitovaní a v divadelnej tvorbe v cudzích jazykoch (v angličtine, ruštine a španielčine) zúčastnilo 25 študentov.
V celoslovenskom kole, ktoré sa konalo dňa 19. mája 2017 sme mali hneď dve želiezka v ohni - a to drámu v ruskom jazyku s názvom "Ааах, эти гаджеты!" a drámu v španielskom jazyku s názvom ¡Mira, escucha! Obidve drámy sa umiestnili na prvom mieste!
Všetkým študentom, ktorí sa o tento úspech zaslúžili, blahoželáme a ďakujeme za snahu, entuziazmus a samozrejme aj čas venovaný tvrdým nácvikom.

Zároveň ďakujeme za pochopenie pedagógom, ktorí svoju lásku k umeniu prejavili aj tým, že žiakov uvoľnili zo svojej vyučovacej hodiny, keď bolo treba pred celoslovenským kolom s nácvikmi pritvrdiť a konali sa aj dopoludnia :-)
Pozrite si niekoľko fotografií zo súťaže v krátkom videu

Majstrovstvá okresu Nitra základných škôl v atletike

Dňa 24. mája 2017 sa vybraní študenti podujali reprezentovať našu školu na školských majstrovstvách okresu Nitra základných škôl v atletike. Súťažili v disciplínach ako beh na 60 m, 300 m, 1000 m, skok do diaľky či hod kriketovou loptičkou. Bolo náročné bojovať o prvenstvo, pretože v jednotlivých disciplínach bolo veľké zastúpenie súťažiacich. No podarilo sa vybojovať aj popredné priečky, a to Zuzke Trepáčovej zo IV.OG - 1. miesto v hode kriketovou loptičkou a Hanke Záhradníčkovej z II. OG - 2. miesto v behu na 300 m. Veľmi tesne skončili na 4. mieste dievčatá - Zoja Rampašeková, Hanka Záhradníčková, Lenka Bezáková a Zuzka Trepáčová, na štafete behu 4x 60 m. A taktiež tesný rozdiel priniesol Lenke Bezákovej 4. miesto v behu na 300m. Barbora Bezáková postúpila z množstva súťažiacich do finálového rozbehu, kde skončila na krásnom 7. mieste. Z dievčat reprezentovali našu školu ešte Ema Gabriela Jantošková a Nina Hlavačková.
U chlapcov sme mali reprezentáciu v podaní: Benjamín Hačko, Dominik Haspra, Alex Jačman, Dominik Nagy, Filip Kormančík.
Všetkým žiakom gratulujeme k dosiahnutým výsledkom a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu. Prajeme veľa síl pri trénovaní do ďalšieho roka!